Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany

Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany

Sota el lema "El Plaer de Menjar Natural" Restaurants i Productors formen el "Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany". La Societat Gastronòmica es va constituir el febrer del 2004 i és una associació de professionals sense ànim de lucre.


Les activitats que van conduir a la creació d'aquest grup gastronòmic es van iniciar fa uns cinc anys, fruit de la necessitat d’alguns restauradors del Pla de l'Estany, de compartir idees, proveïdors i cercar conjuntament productes d'alta qualitat que els permetessin millorar la seva oferta gastronòmica i alhora la de la comarca. També els va impulsar d’interès per recuperar productes i maneres de produir d'abans, de conèixer nous productes i tècniques; i d’adquirir nous coneixements i noves maneres d'entendre la Gastronomia.


La particularitat més important que té aquest grup és que els productors són artesans i tenen productes d’altíssima qualitat i naturals, que pertanyen a la comarca del Pla de l’Estany i que són l’essència del Grup. Una altra de les característiques més destacables del Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany és l’alta varietat de restaurants que en formen part. Alguns es dediquen a elaborar cuina d'autor i cuina de mercat, i alguns altres es dediquen a la cuina catalana, casolana, braseria, etc… Cadascú fa a casa seva la seva cuina, la cuina que millor sap fer i amb la que millor s’identifica i el que uneix a tots els productors i restauradors és la fidelitat a la qualitat, a les seves idees i als seus productes.


Els productes del Grup són el “BOU NOVELL SANT MER”, vedell mascle capat als tres mesos i sacrificat entre els 10 i 14, amb ascendència de mares i pares ja engreixats a la comarca i amb una alimentació molt controlada, “BONXAI” xai de ramat, ”OLI D’OLIVA EXTRA VERGE MAS AURÓ”, oli extra verge d'oliva premsat en fred, llegums recuperats com els “FESOLS DE L’ULL ROS”, “BANYOLINS”, “CARBASSA D’ESPONELLÀ”, “BIORICA”, productor d’agricultura ecològica, “CRESPIANES”, nous de primera qualitat produïdes a Crespià per AGRÍCOLA VERMELL, “MEL DE CRESPIÀ”, la “TORTADA DE BANYOLES” i els “ALLS DE CORNELLÀ DEL TERRI”.


Membres associats:


Restaurant Can Roca
Adreça: C/ Carles Fortuny, 1
Població: 17844 Esponellà
Telèfon: 972 59 70 12
Correu electrònic: esthercanroca@gmail.com
Restaurant La Banyeta
Adreça: Ctra. Banyoles - Girona, km 11
Població: 17843 Palol de Revardit
Telèfon: 972 594 193
Correu electrònic: info@labanyeta.com
Web: www.labanyeta.com

Restaurant La Barretina
Adreça: Plaça Major, 28
Població: 17468 Orfes (Vilademuls)
Telèfon: 972 56 02 80
Correu electrònic: labarretinaorfes@yahoo.es


Restaurant La Cisterna
Adreça: Avinguda Països catalans, 36
Població: 17820 Banyoles
Telèfons: 972 58 13 56 / 609 65 27 26
Fax: 972 58 33 33
Correu electrònic: jametller@mgs.es
Web: www.restaurant-lacisterna-banyoles.com


Veure totes les categories  

Planifica la teva estada