ca
 
Si ets a Banyoles, fas esport

Més enllà de la rica tradició esportiva local, no és cap secret que molta de la gent que s’acosta a Banyoles ho fa per practicar alguna mena d’esport, sigui com a professionals o com a aficionats. Des dels mundials de rem i triatló fins a la popular travessia de l’Estany o la Copa Catalana BTT Internacional, la ciutat acull cada any més de cinquanta proves esportives així com estades d’entrenament, que atreuen nombrosos esportistes, alguns dels quals s’acaben enamorant de la ciutat i no poden fer res més que quedar-s’hi a viure. I no només parlem de l’Estany, qualificat per la Federació Internacional de Rem com el millor camp de regates del món, sinó també dels equipaments esportius i de l’entorn natural, que ofereixen un espai d’excepció per entrenar-se en disciplines com el triatló, la BTT o el running.

Consulta aquí tot el que t'ofereix Banyoles en Turisme Esportiu!

 

 

1. Esther Guerrero entrenant al costat de l'Estany.
2. L'estany de Banyoles té habilitat un carril de natació per entrenaments.
3. Copa Catalana Internacional de BTT.
La ciutat acull cada any més de cinquanta proves esportives i nombroses estades d'entrenament.
Abans i després dels Jocs Olímpics del 1992

Segurament no és exagerat dir que la participació de Banyoles com a subseu de rem dels Jocs Olímpics del 1992 va ser un dels moments més decisius dels últims segles de la història de la ciutat. La cita esportiva, en què van intervenir més de 600 remers i 1.200 voluntaris, no només va posar Banyoles en el mapa mundial del rem, sinó que va suposar una transformació total de la ciutat. Els Jocs van servir per consolidar el camp de regates i l’entorn esportiu, però a més van permetre la restauració ecològica de l’Estany i la construcció del barri de la Vila Olímpica, el parc i el pavelló de la Draga, la plaça de les Rodes, el Teatre Municipal i infraestructures viàries, entre d’altres.

Remers entrenant a l’Estany de Banyoles.
La fal·lera de la bicicleta

D’on ve la fal·lera dels banyolins per les bicicletes? Vagis on vagis, hi veus gent de totes les edats dalt d’una bici, tant per fer trajectes curts i quotidians com sortides més exigents. L’ús generalitzat de la bicicleta ha anat en paral·lel a la creació de carrils bici i camins verds que uneixen barris i municipis veïns, però també a l’arribada d’un cicloturisme que va en augment, atret per la gran quantitat de carreteres tranquil·les, el bon clima i els forts pendents de les muntanyes properes. Entre aquestes destaca la imponent Rocacorba, un excel·lent espai d’entrenament molt reconegut entre els ciclistes professionals.

Vagis on vagis, hi veus gent de totes les edats dalt d’una bici.
Un gran nombre de banyolins utilitzen la bicicleta com a mitjà de transport habitual.
App Banyoles

#debanyoles