ca
 

Descobreix SPORTWAY BANYOLES, l'App turística i esportiva de la ciutat pensada per a tu, perquè descobreixis la ciutat i el seu entorn a través de la teva passió, l’esport.

Hi trobaràs l'agenda esportiva, itineraris, llocs d'interès, càpsules esportives, i trobades entre la comunitat creada per gent com tu.

Registra't i podràs gaudir dels descomptes i promocions als establiments adherits a la campanya!

Descarrega´t l'App de forma gratuïta clicant sobre les imatges o escaneja el codi QR:

                       

 

Banyoles, un entorn natural únic per a la pràctica esportiva. Un clima excel·lent i una situació estratègica privilegiada.

Banyoles i la comarca del Pla de l’Estany és un territori petit en les seves dimensions (267,73 km2) però amb una important tradició esportiva.

L'espai és ideal per a tots aquells esportistes, d'elit, professionals o aficionats, així com clubs i federacions que busquen un lloc on realitzar els seus camps d'entrenament i estades precompetitives. 

Banyoles té una àmplia experiència en l'organització de grans esdeveniments esportius: més de 56 esdeveniments anuals, dels quals més de 17 són de relleu internacional; les estades d'entrenament d'un gran nombre d'equips i federacions esportives i, fins i tot, l'elecció de Banyoles com a lloc de residència d'alguns esportistes d'elit així ho avalen.

Va ser  Subseu dels Jocs Olímpics del 1992 i ha estat i és seu de diferents competicions internacionals de rem, triatló o BTT. 

A la ciutat també s'hi ubica des del 2005 a primera Càtedra d'Esport i Educació Física de la Universitat de Girona i el Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat de Girona; a més de cicles formatius de grau mitjà i superior d'activitats físico-esportives per a la formació i divulgació de l'activitat física i l'esport.

La destinació turística esportiva compta amb més de 80 equipaments esportius, on s’hi practiquen 22 modalitats esportives diferents, de les quals en destaquen el rem i el piragüisme, el ciclisme i la BTT, la natació, els esports col·lectius (bàsquet, futbol i handbol), el triatló i el running. I més de 40 agents intervenen en l’àmbit esportiu de la comarca, dels quals 5 són empreses de turisme actiu i esportiu, 4 són administracions públiques que destinen recursos a l’esport i el turisme i 33 són entitats, clubs i associacions de turisme esportiu i actiu.

Banyoles és a més, el primer destí certificat en Turisme Esportiu per l’Agència Catalana de Turisme, l'any 2003. Aquest segell de qualitat reconeix la destinació turística per oferir uns recursos i serveis d’alta qualitat adreçats a esportistes d’elit, professionals, amateurs i turistes que vulguin practicar activitats esportives.

 

Banyoles Training Camps

L’entorn natural únic, sumat a les instal·lacions i equipaments esportius de qualitat de què disposa la ciutat, ofereixen tan a l’esportista, com al visitant un gran ventall d’ofertes i possibilitats esportives.

El clima de la ciutat, característicament mediterrani, amb temperatures suaus i molta llum, també és excel·lent per entrenar i
competir al llarg de tot l’any.

A més, la ciutat i tot el seu entorn natural, es troben en una situació estratègica privilegiada  a 20 km. de Girona, una hora de Barcelona,  mitja hora de les esplèndides platges de la Costa Brava i a una hora del les muntanyes del Prepirineu i Pirineus.

Esdeveniments esportius

Any rere any, Banyoles es consolida com a seu d'un important nombre de proves i esdeveniments esportius aprofitant el privilegiat entorn natural de què gaudeix i demostrant la seva capacitat d'infraestructura i gestió.

En tota la comarca del Pla de l'Estany, i amb Banyoles com a capdavantera, s'hi organitzen més de 50 esdeveniments anuals, dels quals més de 15 són de relleu internacional.

Consulta el Calendari d'esdeveniments esportius de l'any 2023.

Aquests són alguns dels esdeveniments més destacats:

Agenda d'Esdeveniments Esportius
App Banyoles

#debanyoles