ca
 

Descobreix SPORTWAY BANYOLES, l'App turística i esportiva de la ciutat pensada per a tu, perquè descobreixis la ciutat i el seu entorn a través de la teva passió, l’esport.

Hi trobaràs l'agenda esportiva, itineraris, llocs d'interès, càpsules esportives, i trobades entre la comunitat creada per gent com tu.

Registra't i podràs gaudir dels descomptes i promocions als establiments adherits a la campanya!

Descarrega´t l'App de forma gratuïta clicant sobre les imatges o escaneja el codi QR:

                       

 

Banyoles, un entorn natural únic per a la pràctica esportiva. Un clima excel·lent i una situació estratègica privilegiada.

Banyoles i la comarca del Pla de l’Estany és un territori petit en les seves dimensions (267,73 km2) però amb una important tradició esportiva.

L'espai és ideal per a tots aquells esportistes, d'elit, professionals o aficionats, així com clubs i federacions que busquen un lloc on realitzar els seus camps d'entrenament i estades precompetitives. 

Banyoles té una àmplia experiència en l'organització de grans esdeveniments esportius: més de 56 esdeveniments anuals, dels quals més de 17 són de relleu internacional; les estades d'entrenament d'un gran nombre d'equips i federacions esportives i, fins i tot, l'elecció de Banyoles com a lloc de residència d'alguns esportistes d'elit així ho avalen.

Va ser  Subseu dels Jocs Olímpics del 1992 i ha estat i és seu de diferents competicions internacionals de rem, triatló o BTT. 

A la ciutat també s'hi ubica des del 2005 a primera Càtedra d'Esport i Educació Física de la Universitat de Girona i el Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat de Girona; a més de cicles formatius de grau mitjà i superior d'activitats físico-esportives per a la formació i divulgació de l'activitat física i l'esport.

La destinació turística esportiva compta amb més de 80 equipaments esportius, on s’hi practiquen 22 modalitats esportives diferents, de les quals en destaquen el rem i el piragüisme, el ciclisme i la BTT, la natació, els esports col·lectius (bàsquet, futbol i handbol), el triatló i el running. I més de 40 agents intervenen en l’àmbit esportiu de la comarca, dels quals 5 són empreses de turisme actiu i esportiu, 4 són administracions públiques que destinen recursos a l’esport i el turisme i 33 són entitats, clubs i associacions de turisme esportiu i actiu.

Banyoles és a més, el primer destí certificat en Turisme Esportiu per l’Agència Catalana de Turisme, l'any 2003. Aquest segell de qualitat reconeix la destinació turística per oferir uns recursos i serveis d’alta qualitat adreçats a esportistes d’elit, professionals, amateurs i turistes que vulguin practicar activitats esportives.

 

Banyoles Training Camps

L’entorn natural únic, sumat a les instal·lacions i equipaments esportius de qualitat de què disposa la ciutat, ofereixen tan a l’esportista, com al visitant un gran ventall d’ofertes i possibilitats esportives.

El clima de la ciutat, característicament mediterrani, amb temperatures suaus i molta llum, també és excel·lent per entrenar i
competir al llarg de tot l’any.

A més, la ciutat i tot el seu entorn natural es troben en una situació estratègica privilegiada  a 20 km. de Girona, una hora de Barcelona,  mitja hora de les esplèndides platges de la Costa Brava i a una hora del les muntanyes del Prepirineu i Pirineus.

Consulta el catàleg de Banyoles Training Camps i descobreix tot el que t'ofereix la ciutat per preparar el teu entrenament.

Esdeveniments esportius

Any rere any, Banyoles es consolida com a seu d'un important nombre de proves i esdeveniments esportius aprofitant el privilegiat entorn natural de què gaudeix i demostrant la seva capacitat d'infraestructura i gestió.

En tota la comarca del Pla de l'Estany, i amb Banyoles com a capdavantera, s'hi organitzen més de 50 esdeveniments anuals, dels quals al voltant de 10 són de relleu internacional.

Consulta el Calendari d'Esdeveniments Esportius de l'any 2024 clicant aquí.

Aquests són alguns dels esdeveniments més destacats:

Agenda d'Esdeveniments Esportius
App Banyoles

#debanyoles