ca
 
Llocs d'interès
Afegir a favorits

Puig de Sant Martirià i Convent Vell

El Puig de Sant Martirià i el mirador de la Creu és un esplèndid mirador de l’estany i de la comarca,  de 242 mètres, al nord de la vila. Ofereix una visió completa en 360 graus que permet situar-se geogràficament i orientar-se segons el coneixement de les muntanyes.

És el mirador per excel·lència del Pla de l’Estany, des d’on es contempla una extensa panoràmica que inclou els Pirineus i el Prepirineus, especialment representats pel Canigó i per la Mare de Déu del Mont, cap al nord, l’Alt Empordà cap a l’est, el Baix Empordà i les Gavarres cap al sud, i la serralada Transversal, amb Sant Patllari en primer terme i Rocacorba en segon, cap a l’oest.

Dalt el Puig de Sant Martirià es troben les ruïnes del Convent Vell (s. XVII), el solitari roure d’en Teixidor del Terme.i un dels pocs camps d’oliveres que van sobreviure a l’any del fred , el1953, que va matar gran part de les oliveres de la comarca.

A les vessants més assolellades del Puig hi trobem feixes abandonades amb garric, fenessars, matollars de romaní, ginesta i farigola, i algun peu d’olivera. També hi creixen algunes bosquines de pins i alzines, i es mantenen alguns retalls de la vegetació original de roures en les parts més humides.
 

El Convent Vell

El Convent Vell té el seu origen en l'ermita de Sant Martirià, patró de la ciutat, existent des d'abans del 1279.  A partir de l'any 1582 el lloc fou cedit als caputxins, que hi edificaren un convent on es veneraven les relíquies del sant, entre els anys 1583 i 1638. Entre el 1638 i el 1808 fou ocupat pels servites i després s’aterrà per raons estratègiques. El culte al sant passà el 1649 i fins avui, a l’església del monestir de Sant Esteve.

Ubicació

 

Comparteix:
App Banyoles

#debanyoles