ca
 
Llocs d'interès
Afegir a favorits

Parc Neolític de la Draga

El poblat neolític de la Draga es va descobrir l'any 1990. Ubicat en el Parc de la Draga, a la zona nord-est de l’Estany, les excavacions dutes a terme fins avui han permès determinar que es data de fa 7.200 anys (mitjans – finals del VIè mil·leni a.C.).

És un dels primers poblats neolítics lacustres d’Europa (5300-5000 aC) on s'hi han trobat nombrosos objectes de fusta i centenars de pilars de les seves cabanes elevades sobre el terra, conservats gràcies a la seva situació, juntament amb la resta de la seva cultura material (objectes d’os, pedra, ceràmica, fauna i vegetals), un fet excepcional a la península Ibèrica.

Des de l'any 2000 s’hi poden visitar les reproduccions de les antigues cabanes i descobrir com era la vida a l’època del neolític. Els visitants poden experimentar com era la vida al neolític, com treballaven els cereals i lleguminoses i les activitats sobre la seva vida quotidiana (talla de sílex, obtenció de foc, mòlta manual de gra...).

En el poblat s’hi troba instal·lat un graner i dues cabanes que reprodueixen a escala real, com eren les cases i dependències dels habitants del poblat. A l’interior de les quals s’hi troben reproduïts objectes i eines que formaven part de la seva cultura material. Des del parc s’explica com era la vida d’aquests primers pagesos a través de visites guiades, tallers i demostracions tant pel públic escolar com pel públic general.

Si vols visitar el parc consulta aquí.  

Per a més informació, www.museusdebanyoles.cat

Museu Arqueològic
Plaça de la Font, 11
Tel. 972 57 23 61
macb@ajbanyoles.org

Activitat inclosa a la promoció

Comparteix:
App Banyoles

#debanyoles