ca
 
Llocs d'interès
Afegir a favorits

Museu Darder

El Museu Darder és un dels més antics de les comarques gironines. Inaugurat el 1916, fruit d'una donació de les col·leccions d'història natural del barceloní Francesc Darder i Llimona a la ciutat, va patir pocs canvis fins la seva remodelació total, iniciada el 2003.

Durant anys, va ser un referent de Banyoles, com a lloc de gran interès cultural amb col·leccions que no es veien habitualment, principalment les d’antropologia. L’acumulació d’animals exòtics en les seves tres sales, que després van passar a cinc, feia que tant escoles com gent de ciència trobessin molt atractiva la visita al Museu.

El 2007 va obrir de nou les portes, incorporant a les col·leccions d’història natural una part dedicada a explicar el fenòmen hidrogeològic de la conca lacustre de l’Estany de Banyoles, un fet que s’havia intentat des de molt temps enrera.

Actualment el museu acull a la planta baixa l’Espai Darder, una col·lecció d’història natural que recrea la visió que es tenia de les ciències naturals als segles XIX i XX; i al primer pis, l’Espai d’Interpretació de l’Estany, dedicat a l’explicació i divulgació de la formació de la zona lacustre.

Per a més informació, horaris i preus, consultar a www.museusdebanyoles.cat

Adreça:
Plaça dels Estudis, 2
Tel. 972 57 44 67
museudarder@ajbanyoles.org

 

 

Comparteix:
App Banyoles

#debanyoles