ca
 
Llocs d'interès
Afegir a favorits

Nenúfars

L'estany de Banyoles compta amb una gran varietat de vegetació i flora, tan dintre les seves aigües com envoltant el seu perímetre. És un refugi florístic extraordinàriament valuós per les espècies higròfiles -d’ambients aquàtics.

Els nenúfars (Nymphaea alba) són la part més visible d'aquesta vegetació aquàtica flotant que hi trobem, una decoració natural de l'Estany que es concentra sobretot en algunes zones de la riba oriental, entre l'oficina de Turisme i les instal·lacions dels Banys Vells.

El nenúfar blanc és una planta que arrela al fons de l’Estany. A l’hivern hi resideix passant totalment desapercebuda i, entre juny i setembre sorgeix en forma de flors de gran bellesa, solitàries, de coloració blanca i amb un corona de groc intens a l’interior, que s’obren amb la llum del sol. A l’Estany hi són presents en diversos punts, essent aquest punt, entre les pesqueres de Butinyà i Generet, un lloc privilegiat.

Els nenúfars són una espècie autòctona que es troba a la Catalunya mediterrània -del nord al sud- i molt localitzada en recs i estanys, sobretot en aigües quietes.

 

Comparteix:
App Banyoles

#debanyoles