ca
 
Llocs d'interès
Afegir a favorits

Plaça de la Font

La Plaça de la Font és d’origen medieval i rep aquest nom perquè hi ha una font que hi va ser instal·lada inicialment, al segle XVIII, i portada aigua d'extramurs.

Primerament va rebre el nom de plaça Mitjana (1573-1583) i després plaça de la Font o de la Vila (1724-1825), per ubicar-se en ella, concretament a l'edifici de la Pia Almoina, l'Ajuntament. Popularment era també coneguda com la plaça de les Patates, perquè hi havia el mercat d’aquest producte.

La primitiva font de la plaça estava situada a la Pia Almoina. La font va ser construïda a la paret exterior de l'edifici l'any 1636. A l'nterior de la Pia Almoina es pot apreciar encara el dipòsit d'aigua.  I a l'exterior d'aquest edifici es pot veure una inscripció amb el nom dels jurats (regidors) del moment.

La font actual és una obra de final del segle XIX.

A la plaça, a més de l'edifici de la Pia Almoina (segles XIII-XIV) també destaca can Mirambell, actual can Frigola, (segles XV-XVI) amb els baixos porticats i finestrals del segle XVI, i la carnisseria de can Baldiró, anteriorment cal Nunci on, a l'estiu de 1884, s'hi hostatjà Mossèn Cinto Verdaguer.

Ubicació

Comparteix:
App Banyoles

#debanyoles