ca
 
Turisme esportiu
Afegir a favorits

Entrenaments esportius

A Banyoles s'organitzen múltiples estades d'entrenaments esportius professionals. Grups d'esportistes, equips professionals i seleccions esportives de diversos països venen a Banyoles amb l’objectiu de portar a terme una activitat d’entrenament professional. Això comporta una demanda combinada d’allotjament, instal·lacions i serveis complementaris, que generen un important flux econòmic en el territori.

L’Estany i la topologia de la comarca tenen unes condicions idònies per l’entrenament de diversos esports. Esports d'aigua com el rem, piragüisme, natació i triatló, però també d'altres com el ciclisme, el futbol, el bàsquet o el handbol, sense deixar de banda el patinatge artístic o el hoquei sobre rodes. 

La coordinació de l’allotjament, els transfers i la possibilitat d’utilitzar les instal·lacions esportives de la ciutat, han permès que Banyoles aculli federacions i clubs esportius amb nivell de primer ordre mundial, com és el cas de diferents Federacions estatals o el Cambridge Boat Club de rem, habitual a la nostra ciutat.

 

Característiques específiques de les modalitats esportives més significatives que trobaràs a la ciutat:

CICLISME I BTT

L'entorn ofereix propostes combinades de lleure i activitat física ideals per descobrir la singularitat dels indrets del territori.

S'hi pot practicar cicloturisme amb una gran diversitat de rutes, amb dificultats i nivells diferents, aptes per a tot tipus de públic que van des de circuits rurals al volant de l'Estany, recorreguts d'asfalt per gaudir del ciclisme de carretera o initeraris de BTT que permeten descobrir camins i paisatges de l'entorn.


RUNNING

La pràctica de la cursa està molt arrelada a la comarca. La volta a l'Estany és un dels principals circuits però també n'existeixen d'altres amb diversos recorreguts que s'afegeixen a una sèrie de curses i marxes populars distribuides en diferents municipis del Pla de l'Estany amb l'objectiu de fomentar la participació, la pràctica de l'esport i l'activitat física.


NATACIÓ

Si vens a la ciutat de l'aigua no et pots perdre l'experiència de nedar a les aigües de l'Estany, un escenari singular per a la pràctica de la natació.

L'Estany és un espai d'entrenament ideal que disposa d'un carril de 500 metres habilitat per entrenaments de natació al que s'accedeix a través del Club Natació Banyoles.


TRIATLÓ

Banyoles és per tradició un lloc ideal per realitzar proves esportives de gran exigència com són els triatlons. Compta amb diferents espais ideals per a la pràctica de cada una de les 3 modalitats esportives que formen aquest esport, com bé saben les federacions catalanes, espanyoles i internacionals d'aquest esport que any rera any hi organitzen alguna de les seves proves.


REM I PIRAGÜISME

Banyoles també és un referent pel rem , el piragüisme i les seves Federacions. Qualificat per la Federació Internacional de Rem com el millor camp de regates del món, l'Estany de Banyoles té una llargada de 2.134 metres, ideal per a la pràctica d'aquests dos esports. 


 

Comparteix:
App Banyoles

#debanyoles