ca
 
Fires, festes i festivals
Afegir a favorits

Festa Major de Sant Martirià. Octubre

La Festa Major de Banyoles es celebra cada any el cap de setmana anterior a la diada de Sant Martirià, el 24 d’octubre. En el calendari local, les Festes de Sant Martirià són, després de les Festes d’Agost i el Carnestoltes, un dels moments festius més importants. Les festes se celebren, almenys, des de l’any 1300 i d’entre els actes religiosos dedicats al sant destaquen la veneració de les relíquies i el cant dels Goigs que es fa a l’església del Monestir de Sant Esteve després de l'Ofici del dissabte de la festa.

La Festa Major de Sant Martirià de Banyoles s’estructura al voltant de dos grans eixos: les jornades competitives de música de cobla i sardanes i la programació musical de les Barraques, un model d’espai festiu originari de la ciutat de Banyoles ara força estès en d’altres indrets.

Durant la mateixa també s'organitzen multitud d'actes i activitats familiars i populars, que compten amb la implicació essencial del teixit associactiu i de la població local. I tenen la cultura popular com a eix principal.

Durant els dies de la Festa Major també s'instal·len atraccions firals a la zona del polígon industrial de La Farga. 

 

FESTA MAJOR 2024: del 17 al 21 d'octubre

www.festesbanyoles.cat

 

Comparteix:
App Banyoles

#debanyoles