ca
 
Llocs d'interès
Afegir a favorits

Monestir de Sant Esteve i Arqueta de Sant Martirià

El monestir de Sant Esteve és la seu fundacional de la ciutat de Banyoles. Fundat l’any 812, és el cenobi benedictí més antic de Catalunya i va ser ocupat per monjos benedictins fins al 1835. Conserva diferents estils arquitectònics degut a les diverses destruccions i reconstruccions que ha patit al llarg dels segles, però respon majoritàriament a un estil neoclàssic (segle XVIII).

Del conjunt, destaca l’església, de nau central amb tres absis, el campanar coronat per un cupulí i el magnífic claustre de dues plantes. A l’interior s’hi troba el retaule gòtic de Nostra Senyora de l’Escala (s. XV) i l’Arqueta de Sant Martirià (s. XV)., patró de la ciutat.

La visita, tan a l’interior de l’església com al claustre, es fa a través de diverses visites guiades al llarg de l’any que també inclou la visita a la magnífica arqueta de Sant Martirià, una de les peces d’orfebreria gòtica més rellevants de Catalunya, tristament cèlebre pel seu robatori esdevingut el 1980 a mans del lladre d’art Erik el Belga.

Si vols visitar el monestir, consulta aquí

Per a més informació, www.museusdebanyoles.cat

Museu Arqueològic
Plaça de la Font, 11
Tel. 972 57 23 61
macb@ajbanyoles.org

 

 

Comparteix:
  • Visites guiades i concertades
  • Entrada gratuïta
App Banyoles

#debanyoles