ca
 
Activitats
Afegir a favorits

Pesca esportiva

La riquesa natural de l’estany de Banyoles permet que s’hi pugui practicar la pesca esportiva, però no es pot pescar a tot arreu.

Les zones de pesca controlada a la conca lacustre són el front d’Estany, des del parc de la Draga als Desmais i a l’estanyol del Vilar.. En aquests espais s’hi permet la pesca sense mort, i cal disposar d’una llicència de pesca recreativa, a més d'un permís específic per pescar a l'Estany.

El Pla de Pesca de l’Estany actual, aprovat a finals del 2021, afegeix la prohibició de pescar a les palanques de fusta. La nova restricció es deu al fet d'evitar l’obertura de camins per accedir a altres llocs de pesca, malmetent la vegetació i fomentant que aquests accessos s’utilitzessin a l’estiu per al bany en zones no permeses. I també pel perill que suposaven les restes d’arts de pesca que sovint quedaven sobre aquestes passeres.

 

Com sol·licitar la llicència de pesca recreativa i el permís de zona de pesca controlada?

La llicència de pesca recreativa l'expedeix la Generalitat de Catalunya; així com el permís de zona de pesca controlada (ZPC) específic de l’estany de Banyoles i estanyol del Vilar.

La llicència de pesca recreativa es pot adquirir  per 1 dia, 15 dies, 1 any  o fins a 5 anys (a comptar des del dia que es sol·licita) i el permís de zona de pesca controlada és d’1 dia o anual (en aquest cas, per 1 any natural).

Sol·licituds per obtenir o renovar la llicència i el permís

Per Internet clicant en els enllaços següents: 

LLICÈNCIA DE PESCA RECREATIVA  

PERMÍS DE ZONA DE PESCA CONTROLADA
Al sol·licitar el permís de pesca en zona controlada, cal indicar les següents dades:
- Conca: Ter
- Modalitat: Sense Mort
- Espècies: Ciprínids


Presencialment, a través d'una de les oficines de gestió  de les llicències de pesca i els permisos de zona de pesca controlada

OFICINES ON TRAMITAR LA LLICÈNCIA I EL PERMÍS DE ZONA DE PESCA CONTROLADA

 

 

Comparteix:
App Banyoles

#debanyoles